Urheilijan opas Maailman antidopingsäännöstöön 2021 ja Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Maailman antidopingsäännöstö on päivittynyt ja uusi säännöstö on ollut voimassa tämän vuoden alusta lukien. Muutoksiin voi nyt tutustua helposti SUEKin urheilijan oppaan sekä päivitetyn Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla.

SUEKin julkaisema urheilijan opas sisältää yhteenvedon vuoden 2021 Maailman antidopingsäännöstöön tehdyistä merkittävistä muutoksista, joilla saattaa olla eniten vaikutusta urheilijoihin. Mukana on myös joitakin muistutuksia keskeisistä antidopingasioista, joista urheilijoiden tulee olla aina tietoisia.

Maailman antidopingsäännöstössä on määritelty kaikkia urheilulajeja ja maita koskevat antidopingsäännöt. Säännöstö suojaa urheilijoiden perusoikeutta osallistua puhtaaseen urheiluun. Säännöstö edistää ja suojaa urheilijoiden terveyttä, oikeudenmukaista kohtelua ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia kautta maailman. Suomen antidopingsäännöstö koskee koko suomalaista järjestäytynyttä urheilua. Säännöstö tuli voimaan 1.1.2020, ja se noudattaa WADAn Maailman antidopingsäännöstöä.

Materiaaleihin pääset tutustumaan seuraavista linkeistä:

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras on maksuton verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021.

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen sisältö on jaettu kuuteen aihealueeseen, joissa on tietoa antidopingasioista Maailman antidopingsäännöstön ja Kansainvälisen koulutusstandardin sisältövaatimukset huomioiden. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 35 minuuttia, ja suoritus on voimassa kaksi vuotta. Vuoden 2021 alussa edellisen Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen suoritukset nollaantuivat uuden säännöstön tullessa voimaan.

Lue lisää Puhtaasti paras -verkkokoulutuksesta SUEKin sivuilta >>

Suomen Potkunyrkkeilyliitto suosittelee lämpimästi koulutuksen suorittamista kaikille potkunyrkkeilytoiminnassa mukana oleville.