Potkunyrkkeily askeleen lähempänä olympialaisia

Kansainvälinen olympiakomitea on tunnustanut kansainvälisen potkunyrkkeilyliiton sekä potkunyrkkeilyn lajina.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on tänään 20. heinäkuuta Tokiossa hyväksynyt Kansainvälisen Potkunyrkkeilyliitto WAKO:n KOK:n täysin tunnustamaksi kansainväliseksi lajiliitoksi ja sitä kautta potkunyrkkeilyn KOK:n tunnustamaksi urheilulajiksi.

Tunnustamisen myötä laji tulee osaksi kansainvälistä olympialiikettä ja se voidaan tulevina vuosina nähdä yhtenä olympialajina. Kansallisella tasolla tunnustaminen tarkoittaa sitä, että laji tulee tunnustetummaksi osaksi suomalaista huippu-urheiluverkostoa ja voi hakea mukaan Suomen olympiakomitean lajien kehittämis- ja tukiprosesseihin. Vaikka matka olympialaisiin ei tapahdu hetkessä, lajin on jo nyt mahdollista päästä niin kansainvälisen kuin Euroopan olympiakomitean hallinnoimien monilajisten kisojen ohjelmiin.

Suomen Potkunyrkkeilyliiton puheenjohtaja Petteri Maunu iloitsee tästä merkittävästä edistysaskeleesta. Olympialajiksi pääseminen nostaisi suositun lajin harrastajamääriä entisestään. Maunu toivoo näkevänsä lajin olympialaisissa mahdollisimman pian.
– Suomi on pärjännyt kokonsa nähden hyvin kansainvälisissä arvokilpailuissa.  Lajimme suomalaisurheilijat ovat voittaneet peräti 43 arvokilpailumitalia viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Seuraavan kerran arvokilpailumitaleista taistellaan 14.-24. lokakuuta, jolloin Italian Jesolossa käydään lajin MM-kilpailut.
– Suomesta lähtee kisoihin ennätyssuuri, peräti 17 hengen joukkue. Mukana on muun muassa hallitseva amatöörien alle 71-kiloisten MM-hopeamitalisti ja ammattilaisten EM-ykkönen Akseli Saurama sekä monta lupaavaa nais- ja miesottelijaa, Maunu kertoo.

Potkunyrkkeilyn SM-kilpailut käydään 21.-22. elokuuta Espoossa Leppävaaran liikuntahallissa.