Espoon alueleirin aiheina muun muassa suojaus ja tasapaino

Anne Katas kannustaa kaikkia osallistumaan alueleireille ja liiton järjestämille suurleireille.

Espoossa pidettiin 24.-25.7. alueleiri. Paikkana oli Espoon Kehähaiden sali, ohjajana Anne Katas ja mukana  20 potkunyrkkeilijää.

– Paikalla oli lajin harrastajia laidasta laitaan. Oli kokeneita harrastajia ja kilpailijoita, myös pari MM-kisoihin lähtijää sekä hieman vähemmän aikaa harrastaneita. Kaikille löytyi sopivat harjoitusparit ja treenit sujuivat mukavasti, Anne Katas kertoo.

Kataksella itsellään on takana pitkä kilpailu-ura potkunyrkkeilyssä, ja sen tuoma kokemus on opettanut kuuntelemaan itseä ja kehoa.
– Puhuimmekin leirillä myös palautumisen tärkeydestä.

Katas halusi leirillä painottaa  turvallista harjoittelua ja ottelemista. Tässä oman suojauksen ja puolustuksen merkitys sekä tasapaino korostuu.
– Tähän liittyen teimme sekä hyökkäävää että puolustavaa tekniikkaa.

Ensimmäinen leiripäivä omistettiin perustekniikalle. Katas halusi tuoda esiin sen, että hyvällä perustekemisellä pärjää pitkälle.
– Perusasiat kannattaa opetella huolella, sillä ne ovat kaiken tekemisen pohja, hän muistuttaa.

Anne Kastas kiittää leiriläisiä hyvästä treeniasenteesta. Hän kannustaa kaikkia rohkeasti osallistumaan niin alueleireille kuin liiton järjestämille suurleireille. Hän on huomannut, että monelle kynnys lähteä mukaan on korkea. Katas kuitenkin painottaa, että pelko on turhaa.
– Myös suurleirit ovat avoimia kaikille  harrastajille. Taso niissä on kirjava, ja ohjaajat huolehtivat siitä, että harjoittelu leirillä on kaikille turvallista.