Akseli Saurama iski ammattilaisten maailmanmestariksi

Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama voitti lauantaina 21.8.  potkunyrkkeilyn ammattilaisten miesten maailman mestaruuden (WAKOpro) 71,8 kilon full contact -sarjassa. Akseli Saurama voitti 12-eräisessä ottelussa Saksan Kian Golpiran kaikin tuomariäänin.

Akseli Saurama on tyytyväinen ottelun kulkuun. Se meni suunnitelmien mukaan. Ensimmäiset erät sujuivat katsellen ja vastustajan tekemistä ja reagointia lukien.
– Kuudennen erän jälkeen teimme valmentajien kanssa kulmassa päätöksen, että nyt lisätään vauhtia.  Olimme huomanneet, että Golpira oli erien alussa tosi aktiivinen, mutta väsähti loppua kohti, Saurama kertaa ottelun kulkua.

Saurama nosti vauhtia aina erien lopussa, ja ottelun loppua kohti mennessä rytmiä muutettiin jälleen niin, että vauhti pidettiin kovana heti erien alusta alkaen.
– Vahvuuteni tässä ottelussa oli kestävyys ja hyvä suojaus. Sain tukahdutettua vastustajan niin sanotusti läkähdyksiin. Pidin keskustan koko ajan, joten hän joutui liikkumaan enemmän, mikä taas väsytti lisää. Hyvä suojaukseni teki sen, että vastustaja ei saanut lyönneistä ja potkuista pisteitä ja se taatusti turhautti. Hän väsähti, ja aloin itse löytää helpommin paikkoja omille lyönti- ja potkutekniikoille.

Sauraman seuraava koitos on lokakuun puolivälissä Italiassa käytät amatöörien  maailmanmestaruuskilpailut.
– Sitä kohti nyt treenataan ja saatan ottaa jonkin yksittäisen ottelun esimerkiksi nyrkkeilykilpailuissa, hän pohtii.

Ottelu käytiin Järvenpään kaupungin 70- juhlavuoden viikonloppuna ulkona kaupungin keskustassa kävelykadulla. Akseli Saurama on myös saman painosarjan hallitseva Euroopan mestari sekä Wako World ranking 1.