Kesäleirillä yllättävän suuri osanottajamäärä

Hämeenlinnassa pidettiin viikonloppuna kesäleiri, joka toi yhteen ottelijoita paristakymmenestä  seurasta ympäri Suomen.

Potkunyrkkeilyn perinteinen valtakunnallinen kesäleiri keräsi viikonloppuna Hämeenlinnaan reilu 70 harjoittelijaa lähes 20 eri seurasta ympäri Suomen. Kesäleirillä järjestettiin leiritystä myös MM-joukkueelle. Leirin ohjasivat maajoukkuevalmentajat Leif Stenius, Pasi Rantala ja Petteri Maunu. Isäntäseurana toimi  Hämeenlinnan Kushin-kan.

Lauantain vyökokeissa kolme Espoon Kehähaiden potkunyrkkeilijää korotti vyöarvojaan; ruskean vyön suoritti Tatu Maunu ja siniselle nousivat Keijo Sipilä ja Petri Seljavaara.

Osallistujien into ja aktiivisuus lämmitti valmentaja Leif Steniuksen mieltä. Leiriläisten määräkin yllätti.
– Odotimme alun perin huomattavasti vähemmän porukkaa. Myös MM-kisoihin lähtevästä maajoukkueesta oli mukavasti ottelijoita paikalla. Oli kiva nähdä heitä ja sitä, miten porukka hitsautuu yhteen. Samalla me valmentajat pääsimme näkemään toistemme tekemistä. Maajoukkueen ottelijoille saatiin riittävän tasokkaita treenivastuksia läheltä omaa painoluokkaa.

Leirillä keskityttiin olemaan vastustajan sivussa ja sieltä luomaan painetta ja tekemään erilaisia tupla- ja triplahyökkäyksiä. Kolmen eri valmentajan ohjauksessa tähän löytyi paljon eri versioita, samaan aikaan kun yhteisestä linjasta pidettiin kiinni.
– Tätä porukka kovasti kiitteli, että oli hienoa kun paikalla oli useampi valmentaja.

Stenius on sitä mieltä, että mennyt poikkeusaika näkyi vain vähän osallistujien tekemisessä. Ehkä pientä ruostetta oli joissakin osa-alueissa havaittavissa, mutta sekin välittyi, että korona-aikana oli kilpailuiden puuttuessa  keskitytty normaalia enemmän tekniikoiden kehittämiseen.
– On mahtavaa, että Suomea on nyt saatu enemmän auki ja leirillä oli nyt porukkaa ihan ympäri Suomen. Kaikki tekivät töitä tosissaan. Osa veti viikonlopun aikana neljät puolentoista tunnin treenit,  ja kaikki kyllä antoivat itsestä ihan kaiken, Stenius kiittelee.