Kevätleirille oli selkeä tilaus

Espoossa pidettiin 9.-10.4. kevätleiri, johon osallistui yli 40 potkunyrkkeilijää. Kaukaisimmat osallistujat matkasivat paikalle Vaasasta. 

Leirin veti Leif Stenius Oulusta. Hän iloitsi siitä, miten hyvillä fiiliksillä leirillä oltiin. Yhdessä tekemistä oli aivan selkeästi kaivattu.
– Kyllä se näkyi, että porukka oli tosi onnellinen siitä, että pääsee yhdessä treenaamaan. Leirille oli selvä tilaus; lyhyellä varoitusajalla saatiin näin hyvin porukkaa kasaan, Stenius totesi.

Ensimmäisenä päivänä harjoitusten painopista oli etujalan käytössä.
– Siitä tehtiin hämäyksiä jatkotekniikkoihin, muun muassa erilaisilla lyöntikombinaatiolla sisällemenoa. Harjoitukset tehtiin sparrinomaisesti roolittaen.

Toisena päivänä harjoiteltiin muun muassa sivulle astumista ja sivun kautta hyökkäystä yksinkertaisilla asioilla. Leirin viimeisessä harjoitussessiossa keskityttiin täysin siihen, miten vasenkätistä vastaan otellaan.
– Vaikka väestöstä vain 7– 10 prosenttia on vasenkätisiä, maailman huipulla potkunyrkkeilijöistä heitä on puolet, Stenius muistutti.

Stenius oli tyytyväinen siihen, miten laajalla skaalalla koko potkunyrkkeilyn kirjo oli leirillä edustettuna.
– Mukana oli niin mustavöisiä kuin juuri peruskurssin käyneitä sekä ihan junnuja.

Vantaan Kamppailukeskuksen Roni Nässling suoritti leirillä onnistuneesti ruskean vyön. Kokeen hänelle pitivät Keide Norberg ja Leif Stenius.