Valmentaja- ja ohjaajakoulutukset ovat nyt entistäkin kattavammat

Antidoping-osuudet tuovat lisää tärkeää sisältöä valmentaja- ja ohjaajakoulutuksiin.

Suomen Potkunyrkkeilyliitolla on valtakunnallisen valmentaja- ja ohjaajakoulutusmallin (VOK) mukainen koulutusjärjestelmä, jossa on omat I-tason, II-tason ja III-tason koulutukset. Koulutukset tarjoavat valmentajille ja urheilijoille erinomaiset eväät kehittää omaa osaamistaan ja sitä kautta seuran urheilijoiden kehittymistä ja viihtymistä potkunyrkkeilyn parissa.

I-tason koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet yksittäisen potkunyrkkeilyharjoituksen menestyksekkääseen läpivientiin. II-tason koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet urheilijan vuosisuunnitelman laatimiseen, ja III-tason koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet potkunyrkkeilyn huippusuorituksen suunnitteluun laji- ja urheilija-analyysin kautta.

Tavoitteena ajantasainen tieto kaikilla urheilutoimijoilla

Nyt koulutusten antidoping-osioita on kehitetty edelleen. Tavoitteena on varmistaa, että kaikilla urheilutoimijoilla on tarvittava ja ajantasainen tieto antidopingasioista.

VOK1-koulutuksessa suoritetaan ennakkotehtävänä Puhtaastiparas.fi-osoitteesta löytyvät kurssit ”Puhtaasti paras – antidopingkoulutus” ja ”Reilusti paras -kilpailumanipulaatiokoulutus” ja osallistutaan etänä verkkokoulutukseen.

VOK2-koulutuksessa suoritetaan tehtäviä maailman antidopingtoimisto WADA:n oppimisympäristössä sekä osallistutaan etänä verkkokoulutukseen.

VOK1- ja VOK2-koulutuksien antidoping-osioista vastaa SUEK:in (Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry) kouluttama Suomen Potkunyrkkeilyliiton kouluttaja.

VOK3:ssa koulutuksesta vastaa SUEK:in kouluttaja.