Virve Vanhakoskelle World Games -pronssia

Hämeenlinnan Kushin-kanin Virve Vanhakoski voitti pronssia potkunyrkkeilyssä Alabaman Birminghamissa järjestetyissä World Gamesissa. Virve otteli K1 -70 kg sarjassa.

Virve Vanhakoski voitti puolivälierissä Kanadan Gerow Taylerin kaikin tuomariäänin, jonka jälkeen semifinaalissa tullut tappio sarjavoittaja Serbian Aleksandra Krsticille pudotti Virven pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastaan asettui hallitseva maailmanmestari Hollannin Dajenka Meijer, jonka Virve voitti kaikin tuomariäänin.

Suomalaisista potkunyrkkeilijöistä osallistui World Gamesiin lisäksi Jyväskylän Jigotain Katja Pöyhönen ja Wasa 3 Rootsin Pirkka Suksi.

Katja hävisi K1 -60 kg sarjan avausvastustajalleen Itävallan Stella Hemetsbergerille kaikin tuomariäänin 3-0 ja sijoittui viidenneksi. Katjan voittanut Hemetsberger voitti lopulta sarjansa.

Vaasan Pirkka Suksi voitti K1 +91 kg sarjassa avausvastustajansa Bosnia ja Hertsekovinan Ahmed Krnjicin Walk Overilla. Pirkka kärsi välierissä pistetappion Kroatian Anto Siricille. Vaasalaisen pronssiottelu päätyi keskeytystappioon, kun edellisessä ottelussa hieman osumaa ottanut silmäkulma avautui enemmän ja lääkäri ohjeisti keskeyttämään ottelun, joten Pirkka sijoittui neljänneksi.

Suomen-joukkueen valmentajina ansioituivat Anna-Leena Riekkola ja Leif Stenius.

Kilpailuiden tuomaritoiminnan supervisorina toimi Sami Savo.