Valmentajien VOK1-koulutus kiinnosti jälleen

Järvenpäässä 29.-30.10. pidetty potkunyrkkeilyn 1. tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK1) kokosi 18 innokasta opiskelijaa Järvenpäähän.

Viikonlopun aikana lähiopintojen parissa ahersivat Tarmo Asikainen,  Jenny Helin, Jonathan Ingram, Mikael Johansson, Annika Jutila, Antti Kuisma, Aki Puolakka, Timo Rajala, Tiia-Mari Rantakylä, Joni Rosenberg, Patrik Sundgren, Veeti Vähätiitto, Marios Talji, Otso Sivén, Jonna Pernilä, Aada Köpsi, Alexandra Grönlund ja Sandra Nikander.

VOK1-koulutus sisältää yhden lähijakson lisäksi lähijaksoa edeltävät ennakkotehtävät sekä lähijakson jälkeisen etätehtävänä suoritettavan näyttötunnin. Koulutuksen aikana käsiteltäviä aiheita ovat muun hyvän urheiluvalmennuksen tunnusmerkit ja ryhmänsä hyvän hallitsevan valmentajan ominaisuudet, lasten ja nuorten herkkyyskaudet, taidon ja tekniikan oppimisvaiheet, urheilijan kunto-ja taitotekijät, valmentajan ja ohjaajan eettiset valinnat sekä antidoping.

– VOK1-valmentajakoulutus antaa valmiudet yksittäisen harjoituksen oikeaoppiseen suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutus on teoriaopiskelua sekä käytännön harjoittelua. Mukana oli jälleen kerran hyvä porukka, kertoo kouluttaja Juha Saurama.