Junioreiden Suomi Cup käynnistyy helmikuussa

Kevätkaudella kilpaillaan kolmen osakilpailun Suomi Cup kaikissa WAKOn tatamilajien ottelumuodoissa A-, B- ja C-junioreissa.

Suomi Cup alkaa 18.2. Espoon osakilpailulla, turnee jatkuu 11.3. Tampereella Top Ten Cupin merkeissä ja päätösosakilpailu kamppaillaan kehälajien SM-kilpailujen yhteydessä 15.–16.4. Iisalmessa.

Ottelumuotoina on Kick Light, Light Contact ja Point Fighting. Kilpailijat saavat tatamilajeissa osallistua oman painoluokkansa lisäksi halutessaan myös ylempään painoluokkaan sekä useampaan ottelumuotoon. Lisäksi Point Fightingissa järjestetään Grand Champion -sarja, joka on avoin kaikille painoluokille.

Osakilpailujen sijojen 1. – 3. ottelijat palkitaan mitaleilla. Pronssista otellaan. Kaikkien osakilpailujen kaikki osallistujat saavat diplomin. Kokonaiskilpailun sarjavoittajat palkitaan erikseen pokaalilla, kunhan ovat osallistuneet vähintään kahteen osakilpailuun. Suomi Cupin pääyhteistyökumppani Budoland lahjoittaa lisäksi kokonaiskilpailun parhaille yhteensä 1000 euron edestä tuotepalkintoja.

Suomi Cupin osakilpailuihin ilmoittaudutaan Sportdata-verkkopalvelussa, joka edellyttää nykyään Rsportz-profiilia kaikilta ilmoittautujilta. Liittosihteeri tukee seuroja tarvittaessa Rsportz-verkkopalvelun käyttöönotossa.

Aloitteleville omat sarjansa

Varsinaisten sarjojen ohella aloitteleville kilpailijoille järjestetään omat sarjansa. Aloittelijoiksi luokitellaan korkeintaan yhden vuoden lyöntejä/potkuja käsittävien kamppailulajien harjoitelleet urheilijat, jotka ovat kilpailleet maksimissaan viisissä potkunyrkkeilykilpailuissa. Kilpailija saa aloittelijoiden sarjan sijaan osallistua varsinaiseenkin sarjaan, vakka lajikokemus vielä oikeuttaisikin aloittelijoiden sarjaan osallistumista.

Paino- ja ikäluokat

Suomi Cupeissa kilpaillaan WAKOn virallisissa painoluokissa:

 

 

 

 

 

 

 

Kokonaiskilpailun pisteytys

Pisteet ovat ikäluokka-, painosarja ja ottelumuotokohtaisia. Jokaisesta voitetusta ottelusta saa 4 pistettä. Osakilpailun kultamitalista saa 10 pistettä ja hopeamitalista 5 pistettä. Kultamitalista saa pisteitä vain, jos sen voittaakseen on pitänyt otella. Kunkin sarjan kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kokonaispisteiden perusteella.

Mikäli kokonaispisteet menevät tasan, voittaja ratkaistaan näillä kriteereillä:

  1. keskinäisten voittojen määrä, viimeisen keskinäisen ottelun voitto ratkaisee, mikäli menee tasan
  2. osakilpailuvoittojen määrä
  3. yksittäisten otteluvoittojen määrä