Nea Kytölä on nuorten Euroopan mestari

Nea Kytölä voitti Istanbulissa käydyissä nuorten EM-kilpailuissa kultaa.

MMA Team 300 -seuraa edustavaa 18-vuotias Nea Kytölä iski finaaleissa voiton isäntämaan Beyza Cetinkayaa vastaan kaikin tuomariäänin 3-0. Ottelu käytiin K1-ottelumuodossa A-junioreiden alle 65 kilon sarjassa.

Välieräottelussaan Kytölä oli voittanut Kroatian Lana Madaricin niin ikään tuomariäänin 3-0.

– Fiilikset ovat todella hyvät. Finaali meni juuri kuten valmentajan kanssa suunnittelimme eli pelasin tarkasti enkä lähtenyt tappelemaan. Alapotkut toimivat hyvin vastustajan hyökkäyksiin, ja niistä tuli paljon pisteitä, Nea Kytölä myhäili ottelun jälkeen.

Valmentaja Eero Toiviainen toteaa Kytölän vahvuuksiksi periksiantamattomuuden ja kovan taisteluasenteen.
– Nea on todella fiksu ottelija, joka pystyy noudattamaan tehtyä ottelusuunnitelmaa. Hän kykenee myös tarvitessa muuttamaan taktiikkaa ihan yksinkertaisillakin ohjeilla. Nea kuuntelee todella hyvin ja pystyy toimimaan sen perusteella, Toiviainen kuvailee.

”Kaikki meni nappiin”

EM-finaaliin parivaljakko valmistautui katsomalla finaalivastustajan edellisen ottelun sekä tämän lämmittelyä.
– Se perusteella päätimme, miten Nea ottelee ja kaikki menikin nappiin itse ottelussa, Toiviainen kertaa.

Tampereelle tuli kilpailuista myös EM-pronssia. MMA Team 300:n 15-vuotias Joseph Hilander eteni B-junioreiden K1 51-kiloisissa ranking-ykkösenä vapaa-arvalla suoraan välierään, mutta koki siinä 3-0 tappion Romanian Stefan Radaa vastaan.
– Jotta tällaisissa karkeloissa voi saada kaulaansa mitalin, vaatii se järjestelmällistä työtä seuratoiminnassa, suunnitelmallista treeniä lapsille ja nuorille sekä heiltä kovaa sitoutumista, Toiviainen toteaa.

Viime vuoden B-junioreiden maailmanmestarin, Järvenpään Kehäkarhuja edustavan Simo Tähtisen kilpailut katkesivat ensimmäiseen otteluun, jossa hän hävisi Turkin Taha Selcukille tuomariäänin 2-1. Simo otteli  A-junioreiden Full Contact -ottelumuodossa sarjassa -71 kg.

Suomalaismenestys ei jäänyt vain ottelijoiden varaan. Tuomari Teemu Tietäväinen tuomitsi kehäotteluita tarkkaan ja oikeudenmukaisesti ja valittiin kilpailujen parhaaksi kehälajien miespuoliseksi tuomariksi.