Top Ten Suomi Cup pyörähtää käyntiin

Maalis-, touko- ja huhtikuussa Suomi Cupissa kilpaillaan kaikissa WAKOn tatamilajien ottelumuodoissa kaikissa ikäluokissa.

Potkunyrkkeilyn Suomi Cup on tarkoitettu kaikille ikäluokille. Ottelumuotoina ovat Kick Light, Light Contact ja Point Fighting.

Junioreissa aloittelijoille (korkeintaan yksi vuosi lyöntejä/potkuja käsittävien kamppailulajien harjoittelua ja maksimissaan viidet kilpailut käytynä) ja kokeneemmille (aloittelijoiden kriteerit eivät täyty) järjestetään omat sarjat. Aloittelijoiden kriteerit täyttävä ottelija voi halutessaan osallistua aloittelijoiden sarjan sijaan myös varsinaiseen sarjaan.

Kilpailijat saavat tatamilajeissa osallistua oman painoluokkansa lisäksi halutessaan myös ylempään painoluokkaan sekä useampaan ottelumuotoon. Point Fightingissa järjestetään Grand Champion -sarja, joka on avoin kaikille painoluokille.

Osakilpailut

Suomi Cupissa on kolme osakilpailua. Niistä ensimmäinen käydään Mäntsälässä 2. maaliskuuta Spartacore Fightersin isännöimänä. Toisen osakilpailun järjestää Järvenpään Kehäkarhut Järvenpäässä 7. huhtikuuta,  ja päätösosakilpailu mitellään Tampereella 5. toukokuuta. Sitä isännöi Black Eagle Taekwon-Do Tampere.

Ilmoittautuminen

Suomi Cupin osakilpailuihin ilmoittaudutaan Sportdata-verkkopalvelussa, joka edellyttää Rsportz-profiilia kaikilta ilmoittautujilta. Liittosihteeri tukee seuroja tarvittaessa Rsportz-verkkopalvelun käyttöönotossa. Liiton sivujen materiaalipankista >>> löytyy ohjeistus urheilijoiden rekisteröintiin ja ilmoittamiseen. Ilmoittautuminen ensimmäiseen osakilpailuun aukeaa viikon 7 alkupuolella.

Palkinnot

Osakilpailujen sijojen 1. – 3. ottelijat palkitaan mitaleilla. Pronssista otellaan. Kaikkien osakilpailujen kaikki osallistujat saavat diplomin. Kokonaiskilpailun sarjavoittajat palkitaan erikseen pokaalilla, kunhan ovat osallistuneet vähintään kahteen osakilpailuun. Suomi Cupin pääyhteistyökumppani Budoland lahjoittaa lisäksi kokonaiskilpailun parhaille yhteensä 1000 euron edestä tuotepalkintoja.

Kokonaiskilpailun pisteytys

Pisteet ovat ikäluokka-, painosarja ja ottelumuotokohtaisia. Jokaisesta voitetusta ottelusta saa 4 pistettä. Osakilpailun kultamitalista saa 10 pistettä ja hopeamitalista 5 pistettä. Kultamitalista saa pisteitä vain, jos sen voittaakseen on pitänyt otella. Kunkin sarjan kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kokonaispisteiden perusteella.

Mikäli kokonaispisteet menevät tasan, voittaja ratkaistaan näillä kriteereillä:

  1. keskinäisten voittojen määrä, viimeisen keskinäisen ottelun voitto ratkaisee, mikäli menee tasan
  2. osakilpailuvoittojen määrä
  3. yksittäisten otteluvoittojen määrä

Kaikki tiedot Suomi Cupista, mukaan lukien paino- ja ikäluokat, löytyvät tästä  PDF-tiedostosta.