Joel Puranen 8-Star -voittoon

3.5.2015

Joel Puranen voitti alle 71kg sarjan
Joel Puranen voitti alle 71kg sarjan

Kickboxing Teamin Joel Puranen voitti Norjassa järjestetyn 8-Star kutsuturnauksen. Menestystä täydensivät Järvenpään Kehäkarhujen Jenna Puurunen ja Hanne Lauslehto hopeamitaleillaan.

Kolmihenkinen suomalaisjoukkue osallistui kovatasoiseen 8-Star turnaukseen Oslossa, Norjassa 1.-2.5.2015. Mukana ottelemassa oli Järvenpään Kehäkarhujen Jenna Puurunen (FC -60kg) ja Hanne Lauslehto (FC -52kg) sekä Kickboxing Teamin Joel Puranen (FC -71kg).

Jennan ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui irlantilaisottelija, jota vastaan Jenna ei ollut aikaisemmin otellut. Jenna hallitsi ottelua nopeudellaan ja tarkalla ajoituksellaan eikä irlantilaisella ollut keinoja voittoon. Finaaliottelussa Jennaa vastaan asettui norjalainen moninkertainen maailmanmestari Thea Therese Naess, joka on Jennalle tuttu kilpakumppani. Ottelu oli huikeaa tasaista taistelua, jossa molemmat ottelijat vuorotellen johtivat ottelua hiuksen hienolla erolla. Lopulta ottelu kääntyi muutamalla osumapisteellä norjalaiselle ja Jennalle hopeaa upean taistelun jälkeen.

Hannen alkuottelussa vastaan asettui tuttu italialainen EM-pronssimitalisti. Hanne otti tilannevoittoja hallitulla teknisellä ottelulla ja voitti selkeästi 3-0. Hannen turnaus ikävä kyllä päättyi alkuotteluun, koska hänelle nousi korkea kuume.

Full Contact ottelumuotoon siirtynyt Joel "Jopo" Puranen otteli turnauksessa kolme ottelua. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui hankalatyylinen italialainen. Alkuun italialainen johti ottelua, mutta Joel käänsi ottelun itselleen viimeisessä erässä. Toisessa ottelussa vastassa oli tekninen norjalaisottelija. Joel hallitsi ottelua suorilla lyönneillä ja räjähtävillä potkuilla ja voitti 3-0. Finaalissa vastaan asettui vahva saksalaisottelija joka oli taitava nyrkkeilijä. Joel vei ottelua pitämällä saksalaisen etäällä potkuilla ja pyyhkäisyillä. Ottelu päättyi 2. erässä kun saksalainen joutui keskeyttämään olkapäävamman takia. Tässä vaiheessa Joel johti ottelua 3-0. Joelille kultaa.

Mukana joukkueessa oli myös tuomari Sami Savo, joka toimi turnauksen päätuomarina. Mukana olivat myös Kehäkarhujen junioriottelijat Anton Poropudas, Akseli Saurama ja Aku-Pekka Saurama. He ottelivat turnausottelujen väliajoilla kansainvälisiä harjoitusotteluja ja sparreja muiden maiden ottelijoiden kanssa. Mukana huoltajina olivat Juha Saurama ja Petri Surakka.

Finaaliottelut ovat katsottavissa youtubesta. Jennan ottelu alkaa kohdasta 41min ja Joelin ottelu kohdasta 1h43min. https://www.youtube.com/watch?v=wUu8iDZWcUY

 

Tulokset:

FC -52kg Hanne Lauslehto JÄKK vs. Clarissa Oddi (ITA), 3-0

FC -52kg Kristine Vollstad (NOR) vs. Hanne Lauslehto JÄKK, WO

FC -60kg Jenna Puurunen JÄKK vs. Jane Gibbons (IRL), 3-0

FC -60kg Thea Therese Naess (NOR) vs. Jenna Puurunen JÄKK, 2-1

FC -71kg Joel Puranen KBT vs. Matteo Calzuola (ITA), 3-0

FC -71kg Joel Puranen KBT vs. Marius Sjursäter (NOR), 3-0

FC -71kg Joel Puranen KBT vs. Clemens Ruder (GER), RSC-I 3