Suomen Potkunyrkkeilyliitto ehdolla Olympiakomitean jäseneksi

17.10.2016


Potkunyrkkeilyliitto on hakenut Olympiakomitean jäsenyyttä.

Suomalaisessa urheilukentässä on tehty iso muutos viimeisten vuosien aikana. Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdistyivät valtakunnalliseksi liikunta- ja urheiluorganisaatio Valoksi vuonna 2013. Viimeiset kaksi vuotta Valo ja Olympiakomitea ovat toimineet tiiviisti yhdessä. Molempien järjestöjen jäsenet päättivät 20.6.2016 yksimielisesti yhdistää toimintansa yhden järjestön alle.

Operaatio oli juridisesti helpompi toteuttaa lakkauttamalla Valo ja muuttamalla nykyisen Olympiakomitean sääntöjä niin, että se vastaa jatkossa huippu-urheilun lisäksi myös liikkeen lisäämisestä. Valo ry tullaan lakkauttamaan 31.12.2016 ja sen varat, velat sekä vastuut, mukaan luettuna työsuhteet siirtyvät Olympiakomitea ry:lle.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto on ollut Suomen Liikunnan ja Urheilun ja sittemmin Valon varsinainen jäsen vuodesta 1996. Olympiakomiteaan aiemmin liittymättömien Valon jäsenten tuli hakea Olympiakomitean varsinaista jäsenyyttä tai kumppanuusjäsenyyttä 3.10.2016 mennessä.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto haki Olympiakomitean varsinaista jäsenyyttä määräajan puitteissa ja Olympiakomitean hallitus on päättänyt esittää 26.11.2016 pidettävälle Olympiakomitean syyskokoukselle hakemuksen hyväksymistä. Jäsenhakemukset käsitellään syyskokouksen alussa ja mikäli Suomen Potkunyrkkeilyliiton jäsenhakemus hyväksytään, liitto voi osallistua jo syyskokoukseen Olympiakomitean täysivaltaisena jäsenenä.