Potkunyrkkeilyliitto Suomen Olympiakomitean jäseneksi

27.11.2016


Suomen Potkunyrkkeilyliitto hyväksyttiin 26.11.2016 Suomen Olympiakomitean varsinaiseksi jäseneksi.

Päätös tehtiin Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa ja jäsenyys astui voimaan välittömästi, joten Suomen Potkunyrkkeilyliitto pääsi mukaan valitsemaan myös Suomen Olympiakomitean uutta hallitusta. Potkunyrkkeilyliittoa edusti Olympiakomitean kokouksessa liiton puheenjohtaja Petteri Maunu.

 

Olympiakomiteaan liittymisen taustalla on käynnissä oleva suomalaisen liikunta- ja urheilukentän iso muutoshanke. Viimeiset vuodet ovat olleet isoa muutoksen aikaa, kun toimintoja on yhdistelty ja siltoja kaadettu.

 

Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdistyivät valtakunnalliseksi liikunta- ja urheiluorganisaatio Valoksi vuonna 2013. Viimeiset kaksi vuotta Valo ja Olympiakomitea ovat toimineet tiiviisti yhdessä. Molempien järjestöjen jäsenet päättivät 20.6.2016 yksimielisesti yhdistää toimintansa yhden järjestön alle.

 

Operaatio oli juridisesti helpompi toteuttaa lakkauttamalla Valo ja muuttamalla nykyisen Olympiakomitean sääntöjä niin, että se vastaa jatkossa huippu-urheilun lisäksi myös liikkeen lisäämisestä. Valo ry tullaan lakkauttamaan 31.12.2016 ja sen varat, velat sekä vastuut, mukaan luettuna työsuhteet siirtyvät Olympiakomitea ry:lle.

 

Suomen Potkunyrkkeilyliitto on ollut Suomen Liikunnan ja Urheilun ja sittemmin Valon varsinainen jäsen vuodesta 1996.