Ohjaaja- ja valmentajakoulutus

OHJAAJA- JA VALMENTAJAKOULUTUS

Suomen Potkunyrkkeilyliitolla on parhaillaan menossa kolmivuotinen ohjaaja- ja valmentajakoulutusten uudistusprojekti. Projektin myötä koulutusjärjestelmä viedään valtakunnallisen valmentaja- ja ohjaajakoulutusmallin (VOK) mukaiseksi siten, että potkunyrkkeilyllä on omat I-tason, II-tason ja III-tason koulutukset. Uusittuja I-tason koulutuksia on pidetty syksystä 2016 alkaen. Koulutus koostuu ennakkotehtävistä, yhden viikonlopun lähijaksosta sekä etätehtävistä.

Ensimmäinen uusittu II-tason koulutus pidettiin vuonna 2017 ja se järjestetään myös vuonna 2018. III-tason koulutus pidetään vuonna 2019. III-tason suorittamisen jälkeen on mahdollista hakeutua ammattivalmentajakoulutukseen.

I-tason koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet yksittäisen potkunyrkkeilyharjoituksen menestyksekkääseen läpivientiin. II-tason koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet urheilijan vuosisuunnitelman laatimiseen. III-tason koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet potkunyrkkeilyn huippusuorituksen suunnitteluun laji- ja urheilija-analyysin kautta.

Lisätietoja VOK-mallin mukaisista kaikkien lajien yhteismitallisista valmentaja- ja ohjaajakoulutuksista (PDF) > > >