Suomalaistuomareita WAKO:n tuomariakatemiassa Bulgariassa

Bulgarian Banskossa pidettiin kansainvälinen tuomarikoulutustapahtuma (WAKO referee academy) 18. – 22.7.2019. Suomesta koulutukseen osallistuivat Teemu Tietäväinen (Järvenpään Kehäkarhut), Jyri Lehtinen (Järvenpään Kehäkarhut) sekä Jussi Maula (Jigotai Kickboxing). Suomalaiset osallistuivat kehälajien tuomarikoulutukseen.

Kehälajituomareiden kouluttajina toimivat WAKO:n kehälajien tuomarikomitean puheenjohtaja Yury Lakhtikov (Viro) sekä WAKO Euroopan tuomarikomitean puheenjohtajana toimiva kokenut suomalaistuomari Sami Savo.

Kaikki suomalaiset läpäisivät kokeen ja koulutuksen hyväksytyksi saavuttaen WAKO:n kansainvälisen tuomariluokituksen (WAKO Gold Card). Päätösseremoniassa Yuri Lakhtikov antoi erikoismaininnan Jussi Maulalle kurssinsa parhaasta suorituksesta. Suomen Potkunyrkkeilyliitto onnittelee tuomariakatemiaan osallistuneita hienosta suorituksesta!

Tuomariakatemian tämän vuoden ohjelma:

1. koulutuspäivä:
Aamupäivä: Luento, jonka teemana kehälajien säännöt sekä uusimmat sääntömuutokset.
Iltapäivä: Antidopingluento ja kirjallinen koe Bulgarian WADA:n toimesta. Kehätuomarin First Aid kurssi.

2. koulutuspäivä:
Kehälajien ottelumuotojen käytännön harjoitukset. SportDatan käyttöön liittyvää koulutusta.

3. koulutuspäivä:
Aamupäivä: Videotallenteilla haastavien ottelutilanteiden/tapahtumien ratkomista sääntöjä noudattaen.
Iltapäivä: Kirjallinen loppukoe. Päätösseremonia.