Potkunyrkkeilyn huippusuoritus -koulutus oli antoisa

Järvenpäässä pidettiin 19.-21.11. Potkunyrkkeilyn huippusuoritus -valmentajakoulutus. Koulutus oli  tarkoitettu potkunyrkkeilyn kilpavalmennuksessa mukana oleville henkilöille. VOK 3 -osallistujille koulutus toimi lajikohtaisena jaksona.

Perjantaina käytiin läpi huippusuoritukseen tähtäävän valmennuksen perusteet, lauantaina käsittelyyn otettiin huippusuoritukseen tähtäävä valmennus käytännön tasolla, ja sunnuntai oli omistettu potkunyrkkeilyn huippusuorituksen rakentamiseen.

Koulutuksen vetivät Juha Saurama ja Petri Surakka.

Antti Sariola Kickboxing Team Bothniasta oli erittäin tyytyväinen koulutuksen antiin.
– Loistava viikonloppu, jossa oltiin koko ajan asian äärellä, hän ynnää päällimmäiset tunnot.

Hän toteaa, että koulutus antoi työkaluja omaan valmennustyöhön ja etenkin ajatuksia siitä, miten ottelijoiden taktiikka kannattaa luoda järjestelmällisesti ja miten kehittää omaa valmennusta.

Sariola suosittelee vastaavaa koulutusta niin kansallisen että kansainvälisen tason valmentajille.
– Ehkä suurin hyöty olisi nimenomaan valmentajalle, jonka ottelijat ovat kansallista tasoa ja saattavat ottaa voittoja SM-kisoissa, mutta eivät pääse siitä eteenpäin. Valmennuksen järjestelmällistäminen mahdollistaa nousun seuraavalle tasolle, hän pohtii.

Työkaluja omaan valmennus- ja ohjaustyöhön

Tuusula Fighter Clubin Teemu Sivén suorittaa kamppailulajien yhteistä 3. tason valmentaja- ja ohjaajakoulutusta, joka alkoi tämän vuoden helmikuussa.
– Päätös lähteä mukaan oli oikea.  Olen saanut paljon työkaluja omaan valmennus- ja ohjaustyöhön. Mukana on ollut teoriaa, mutta myös käytännön harjoituksia. Monilajisuus ja VAT:n kanssa yhteiset viikonloput olleet hyviä. Ja tietysti on löytynyt uusia tuttavuuksia kamppailulajien parissa.

Viikonlopun koulutus oli potkunyrkkeilyn oma lähijakso, ja Sivén sanoo sen olleen erittäin antoisa. Mukana oli sopiva määrä teoriaa ja käytäntöä.
– Keskusteluille oli jo aikataulussa varattu paljon tilaa. Esimerkiksi lauantain aamupäivä käytiin tavallaan Petrin moderoimana keskusteluna. Iltapäivä meni samaan tyyliin, mutta siinä enemmän Jusan kertomaa oppia. Antina oli käytännön harjoituksia sekä teoriaa harjoitusten takana ja erittäin hyviä keskusteluja kurssilaisten ja opettajien kesken, Sivén tiivistää.

Yläkuvassa vasemmalta Juha Saurama, Olli Jokela, Antti Sariola, Matti Kokkonen, Esa Maula ja Teemu Sivén.
Alhaalla kuvia lauantain käytännön harjoitteista.